В началото на 2012 г. вече световноизвестният музикант Никола Груев – Kottarashky записа в звукозаписно студио Пекарната своя втори албум “Демони” (Demoni), заедно с The Rain Dogs, продуциран от германския лейбъл Asphalt Tango Records (един от най-известните лейбъли за източноевропейска музика с балкански елементи).

Kottarashky

KottarashkyАлбумът съдържа 11 песни и включва само един лайв запис на песента “Opa Hey!” от дебютното му издание от 2009 г. Той се отличава от първия албум на Kottarashky “Opa Hey!” с живото си и по-разнообразно звучене, за което допринасят и талантливите музиканти от The Rain Dogs: Александър Добрев – кларинет, Христо Хаджиганчев – китара, синтезатори, Йордан Гешаков – бас и Атанас Попов – барабани. Гост-музикант е певицата и композитор от Нова Зеландия Tui Mamaki, известна със своя Tui Mamaki Project. Саунд инженер на продукцията е Иван Бошев.

През юни 2012 г. албумът Demoni е на върха на World Music Charts Europe.

Вдъхновен от музиката на Kottarashky българският аниматор и графичен дизайнер Теодор Ушев създава видеоклип към песента “Демони”, която е и дебютен сингъл на албума. Той е илюстрирал “Демони” върху 50 грамофонни плочи, по които е рисувал с различни видове бои и маркери.

Клиент: Asphalt Tango Records Сайт

В Пекарната направихме:

Звукозаписно студио ПЕКАРНАТА

  • Запис
  • Едитиране
  • Смесване