Публиката на класическата музика е винаги особено признателна. Не само заради привилегията да се докосва до таланта на българските класически изпълнители, но и да признава тяхната нестихваща енергия да съзидават този, все по-тайнствен вид изкуство.

И докато само цели 5 % от българите признават, че са били на класически концерт, опера или балет, всяко едно класическо музикално събитие се превръща в изтънчен бутиков празник на класическата музика.

Стоимен Стоянов – Nocktern е един от тези темпераментни съзидатели, които запълват тази празнота в сърцето на музикалната ни култура и с участието си в Piano Day – събитие в световен мащаб, създадено по идея на немския музикант и композитор Нилс Фрам (Nils Frahm), което се състои на 88-мия ден на годината (колкото са и клавишите в едно пиано).

Тази година, на 29-ти март звукозаписно студио Пекарната беше домакин на събитието Piano DayNocktern изпълни пет свои оригинални композиции за пиано и една напълно импровизирана в момента на изпълнението. Освен до публиката в Пекарната, изпълнението на Стоимен Стоянов успя да достигне до повече хора, чрез директно излъчване като стрийм в Neu Berlin, Cush Bar и Bar Doom в реално време. 

Организатор: Стоимен Стоянов – Nocktern, фотографии и видео: Михаил Новаков

В Пекарната направихме:

Звукозаписно студио ПЕКАРНАТА

  • Запис